iF+Gold+Award+voor+Claas+Lexion%2Dmaaidorser+is+binnen
Nieuws
© Claas

iF Gold Award voor Claas Lexion-maaidorser is binnen

De ontwerpers van de nieuwe Claas Lexion-maaidorsers hebben de iF Gold Award 2020 in ontvangst mogen nemen.

De nieuwe generatie Lexion-maaidorsers werd begin dit jaar al bekroond met de iF Gold Award 2020. Nu konden Claas-ontwerpers Alain Blind en Thomas Wagner de trofee in ontvangst nemen. Het kwam per post naar Harsewinkel in Duitsland, omdat de prijsuitreiking in het Berlijnse Friedrichstadt-Palast werd afgelast vanwege de coronapandemie.De maaidorser overtuigde de jury van de internationaal belangrijke designprijs in de rubriek 'Product' met zijn optimale combinatie van ergonomie en design. Bovenal gaven de volledig glazen cabine (goed zicht voor de bestuurder) en de grotere graantank (voor hogere productiviteit) de Lexion een plaats bovenaan het podium.


Dynamiek en kracht

'De Lexion is het eerste Claas-model met het zelfontwikkelde Y-ontwerp dat een dergelijke prijs heeft ontvangen', meldt Alain Blind, die verantwoordelijk is voor het ontwerp. 'De Y loopt door het ontwerp van alle nieuwe zelfrijdende Claas-machines en belichaamt hun dynamiek en kracht.'

Het designteam diende voor het eerst een aanvraag in voor de prijs en won prompt niet alleen de prijs, maar zelfs goud. De iF Gold Award is een speciale, extra prijs van de wedstrijd. Van de ongeveer 1.500 winnaars kregen er 75 goud.

De iF Design Award is een wereldwijd bekende designprijs, die sinds 1953 jaarlijks wordt uitgereikt aan geselecteerde industriële producten. Dit jaar waren er meer dan zevenduizend inzendingen uit meer dan vijftig landen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer