Afrikaanse varkenspest bij 176 wilde zwijnen in Duitsland

Het aantal besmettingen van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen in Duitsland is opgelopen naar 176. Het gaat om 168 besmettingen in de Duitse deelstaat Brandenburg en 8 besmettingen in de deelstaat Saksen.

Afrikaanse+varkenspest+bij+176+wilde+zwijnen+in+Duitsland
© Varkens.nl

De 8 besmette wilde zwijnen in de Duitse deelstaat Saksen zijn gevonden op enige afstand van het eerste geschoten zwijn. Om Afrikaanse varkenspest onder controle te krijgen, komt er een kerngebied en later ook een witte zone.

In de Duitse deelstaat Brandenburg is de witte zone rondom het eerste kerngebied al bijna klaar. Van de 125 kilometer hekwerk hoeven er nog maar 12 te worden gebouwd. Als het hekwerk klaar is, wordt er direct begonnen met het plaatsen van vallen en het doden van alle wilde zwijnen in de witte zone. Daar heeft de centrale overheid toestemming voor verleend.


Oder-Spree

In het eerste kerngebied in de regio Oder-Spree zijn de meeste besmette kadavers gevonden. Het zijn er 144, daarnaast voor zover bekend 7 in het tweede kerngebied in deze regio. In de regio Märkisch-Oderland staat de teller op 17 dieren.


De twee kerngebieden in Oder-Spree zijn nu meerdere keren doorzocht. De hulp van de 140 soldaten bij de zoektocht is vrijdag gestaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  27° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  25° / 15°
  80 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  50 %
Meer weer