Botsing+in+Bondsdag+over+Europees+landbouwbeleid
Nieuws
© IGW

Botsing in Bondsdag over Europees landbouwbeleid

Vernieuwing van het Europees landbouwbeleid dreigt ook een splijtzwam te worden in de Duitse coalitie van CDU en SPD. In de Bondsdag kreeg landbouwminister Julia Klöckner (CDU) geen steun van de SPD toen zij het 'uitgeklede' Europese GLB-compromis verdedigde.

In de Bondsdag sloten de SPD, de Groenen en de linkse oppositie zich aan bij de koers van klimaat- en milieucommissaris Frans Timmermans. Hij vindt dat in het driepartijenoverleg (de triloog) in Brussel geprobeerd moet worden dat nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) wat groener op te plussen.

De SPD verwijt Klöckner, die momenteel voorzitter van de Europese landbouwministers is, dat ze te veel concessies heeft gedaan aan de agrilobby en dat er nu niets of weinig terecht dreigt te komen van de Green Deal, biodiversiteit en voedselveiligheid.


De onenigheid in de Bondsdag over de gevolgen van het Europese landbouwbeleid door Duitse boeren is de zoveelste confrontatie tussen Klöckner en de SPD. Eerder deze week beklaagde ze zich over een nieuwe wet ter bescherming van insecten van het (door SPD'ers geleide) Milieuministerie. De milieudienst houdt op geen enkele manier rekening met bezwaren van boeren, maar negeert ze, zo klaagde ze in de Bondsdag.

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer