Nieuwe Bogballe Calibrator Totz geschikt voor precisielandbouw

Sectiecontrole via gps, volautomatische kalibratie en applicatiekaarten zijn onderdeel van het functiepakket dat hoort bij de nieuwe Totz-computer van Bogballe. Volgens de producent van kunstmeststrooiers kan met deze nieuwe computer nog beter worden gestrooid om het gewas te optimaliseren.

Nieuwe+Bogballe+Calibrator+Totz+geschikt+voor+precisielandbouw
© Bogballe

De volautomatische hoeveelheid kalibratiefunctie verzekert dat de gewenste hoeveelheid, die in het veld moet worden verstrooid, ook daadwerkelijk wordt verstrooid. Voorheen was een uniforme hoeveelheid over het gehele veld de eis. Tegenwoordig is het toch wat genuanceerder.Met nieuwe algoritmen biedt Calibrator Totz een snellere respons en een grotere precisie tot in de hoeken van het veld. De monitorsoftware bevat nieuwe besturingsalgoritmen voor volledig automatische hoeveelheid- en sectieregeling. Het biedt een ongekende precisie en kan zo goed voldoen aan de gestelde eisen voor moderne gewasproductie.

De eerste strooiers met Calibrator Totz zijn al geproduceerd en klaar voor levering voor seizoen 2021. Voor klanten die meer van Isobus-oplossingen houden, kan Bogballe ook dergelijke strooiers met vergelijkbare functionaliteit leveren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
Meer weer