Lidl+gaat+louter+witte+eieren+verkopen
Nieuws
© Lé Giesen

Lidl gaat louter witte eieren verkopen

Lidl gaat op korte termijn uitsluitend witte eieren aanbieden met minimaal 1 ster van het Beter Leven-keurmerk.

De overgang naar het uitsluitend verkopen van witte eieren is volgens de keten positief voor het milieu, omdat de kippen die witte eieren leggen van nature per kilo eieren die zij produceren minder voer nodig hebben. Daardoor is de CO2-voetafdruk circa 5 procent kleiner.

De witte eieren zijn vanaf nu al te koop bij Lidl. Het Beter Leven-keurmerk is vanaf komende zomer op alle eieren van toepassing. Lidl verkoopt ook exclusief witte eieren van Kipster. Dit pluimveebedrijf wil aandacht voor het dierenwelzijn combineren met een zo milieuvriendelijk mogelijke productie van eieren en vlees.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer