Duitse+Lidl+komt+met+dierenwelzijnsetiket
Nieuws
© ©TWAN WIERMANS FOTOGRAFIE

Duitse Lidl komt met dierenwelzijnsetiket

Lidl Duitsland voorziet vanaf 1 april het vers verpakte vlees van een dierenwelzijnsetiket. Klanten worden daarmee geïnformeerd hoe de dieren werden gehouden.

De supermarktketen onderscheidt daarbij vier dierenwelzijnniveaus. De keten gaat de labels gebruiken voor rund-, varkens- en pluimveevlees. Bij niveau 1 is sprake van gangbare veehouderij, waarbij het veehouderijbedrijf aan de wettelijke eisen voor dierenwelzijn voldoet. Vlees van niveau 2 komt van dieren van veehouderijbedrijven die in hun stal een wat lagere bezetting hanteren en dieren extra afleidingsmateriaal bieden.

In geval van vlees van niveau 3 wordt gegarandeerd dat de dieren ook beschikten over vrije uitloop naar buiten. Niveau 4 betekent dat het vlees afkomstig is van biologische bedrijven. De discounter streeft er naar om alle huismerken in het segment vers vlees op den duur minstens op niveau 2 aan te kunnen bieden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer