Duitse retail boos op landbouwminister Klöckner

De vier grote Duitse supermarktketens hebben bij bondskanselier Angela Merkel geklaagd over kritische opmerkingen van landbouwminister Julia Klöckner. Zij vindt dat de retail te wenig oog heeft voor de financiële positie van boeren.

Duitse+retail+boos+op+landbouwminister+Kl%C3%B6ckner
© IGW

De directeuren van Aldi, Edeka, de Schwarz Group (Lidl) en Rewe winden zich op over een persconferentie van Klöckner. Daarin presenteerde zij de EU-richtlijn tegen oneerlijke handelspraktijken.

De Duitse landbouwminister vindt dat de levensmiddelenbranche bij de prijsvorming en contractbesprekingen met grote voedselconcerns te weinig oog heeft voor de financiële positie van boeren. Volgens de retailers is die aantijging ongefundeerd.


De Europese Unie heeft in april 2019 de UTP-richtlijn uitgevaardigd. Die voorziet in een verbod op bepaalde oneerlijke handelspraktijken in de voedselvoorzieningsketen. EU-lidstaten zijn momenteel bezig deze richtlijn om te zetten in nationale wetgeving. In Nederland werkt ook minister Carola Schouten van LNV daaraan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer