Maisrassenlijst kent elf nieuwkomers

In de Aanbevelende Rassenlijst voor 2021 zijn elf nieuwe rassen opgenomen. Dat meldt de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR), waarin Brancheorganisatie Akkerbouw, Plantum en LTO Nederland samenwerken.

Maisrassenlijst+kent+elf+nieuwkomers
© Johan Wissink

Van de nieuwe rassen zijn er zes van KWS en drie van Limagrain. Het Franse MAS Seeds en het Duitse Freiherr Von Moreau Saatzucht hebben elk een nieuw ras op de lijst. Bij de zeer vroege en vroege snijmaisrassen komen uit de stal van KWS de al verkochte Papageno, maar ook Rancador, Agromilas, KWS Saltare en Benefito. Limagrain komt met LG Bobbey.

Bij de middenvroege en middenlate rassen komt Limagrain met LG 31.245. MAS Seeds, onderdeel van de coöperatie Maisadour, heeft Milkmax nieuw op de lijst. Het Duitse Freiherr Von Moreau Saatzucht, vertegenwoordigd door Saaten Union, heeft Sudress nieuw op de aanbevelende rassenlijst. De vroege LG 31.219 van Limagrain is nieuw bij de korrelmaisrassen. Hier heeft KWS het ras KWS Gustavius als nieuwkomer.


Geen sprake van beste

PPO-woordvoerder Jos Groten laat weten dat er onder deze rassen geen sprake is van één best ras. 'Voor ieder perceel zijn de omstandigheden specifiek en het is aan de ondernemer om hier het best passend ras bij te zoeken.' Op de rassenlijsten staan de rassen gesorteerd op volgorde van vroegrijpheid.


Klik voor de rassenlijsten op onderstaande pfd's

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer