Boeren en tuinders kunnen TVL-subsidie aanvragen

Boeren en tuinders kunnen vanaf woensdag 25 november subsidie aanvragen voor de verbrede Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Deze regeling biedt financiële ondersteuning voor de doorlopende vaste lasten, terwijl er niet of nauwelijks omzet is als gevolg van de coronacrisis.

Boeren+en+tuinders+kunnen+TVL%2Dsubsidie+aanvragen
© Vidiphoto

Mkb-ondernemers, dus ook boeren en tuinders, kunnen gebruikmaken van deze regeling, mits aan de voorwaarden wordt voldaan. LTO Nederland is samen met Greenports Nederland nog in overleg met het kabinet voor meer maatwerk voor specifieke groepen bedrijven die extra fors getroffen zijn door de overheidsmaatregelen in de horeca- en evenementensector. Het kabinet heeft de TVL-regeling in oktober aangekondigd.

Bedrijven kunnen afhankelijk van de omvang van het bedrijf de hoogte van de berekende vaste lasten en het omzetverlies een tegemoetkoming voor hun vaste lasten van oktober tot en met december 2020 krijgen. Deze subsidie bedraagt maximaal 90.000 euro.


Voorwaarden

De regeling staat open voor alle sectoren. De subsidie is een belastingvrije tegemoetkoming waarmee ondernemers een deel van hun vaste lasten kunnen betalen. Een belangrijke voorwaarde is dat bedrijven van oktober tot en met december 2020 minimaal 30 procent omzetverlies hebben door de coronacrisis ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook moeten bedrijven minimaal 3.000 euro vaste lasten hebben.


Aanvragen kan vanaf 25 november 12 uur tot en met 29 januari 2021 17 uur via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Daar kan ook een voorbeeldberekening worden gemaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer