Webinar zinvolle tool voor dierenarts

Dierenartsen hebben door de coronacrisis hun werkwijze op de boerderij moeten aanpassen. Om toch goed contact te houden met boeren, zetten de dierenartsen van De Oosthof in het Gelderse Eibergen webinars in.

Het keukentafelgesprek met een kop koffie erbij kan op dit moment niet vanwege het coronavirus. Webinars bieden voor De Oosthof als communicatiemiddel uitkomst en dat zal wellicht ook na de crisis zo blijven.

Dierenarts Carla Korsten bekijkt donderdagmiddag, samen met haar collega Filip de Graaf van het GeitenTeam, op de praktijk een webinar over uiergezondheid. Zij noemt deze manier van online informatie verspreiden erg zinvol.

'Als dierenartsen moeten wij ons natuurlijk ook houden aan alle regels. Dus moeten we afstand houden. Het sociale aspect van ons werk is daarmee voor een groot deel weggevallen. Vandaar dat het goed is om via een webinar contact te houden met onze klanten. En een webinar kan een boer ook rustig terugkijken op het moment dat het hem of haar goed uitkomt.'


Erg zinvol

De webinar Uiergezondheid voor Melkveehouders werd gepresenteerd door dierenarts Ruth Meenks van kenniscentrum HIPRA. Tijdens de anderhalf uur durende sessie zit Korsten achter haar laptop om vragen te beantwoorden. 'Er kwamen tijdens de presentatie een aantal onderwerpen ter sprake die erg geschikt zijn om later nog eens een-op-een met een geitenhouder te bespreken.'

Herkent hij de geschetste situaties of heeft hij specifieke vragen?, geeft ze aan. 'Wat dat betreft vind ik deze communicatievorm in de huidige tijd erg zinvol. Maar ik hoop wel dat we elkaar weer gauw aan de keukentafel kunnen ontmoeten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
Meer weer