220+fritestelers+moeten+nog+compensatie+aanvragen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

220 fritestelers moeten nog compensatie aanvragen

Telers van fritesaardappelen hebben alleen nog deze week om hun definitieve vaststellingsaanvraag voor de tegemoetkomingsregeling vanwege de coronacrisis in te dienen bij het loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Volgens Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw hebben 220 aanvragers van de compensatieregeling hun definitieve vaststelling nog niet ingediend. In de nieuwsbrief van deze week roept de organisatie deze ondernemers op dit alsnog zo snel mogelijk te doen. Op de website van RVO.nl staat welke documenten nodig zijn voor de definitieve aanvraag.

In totaal hebben 1.200 fritesaardappeltelers een aanvraag ingediend voor compensatie van de schade die zij leden door corona. De regeling kwam tot stand met inzet van BO Akkerbouw en de aardappelsector. Voor de regeling stelde de Nederlandse overheid een budget beschikbaar van 50 miljoen euro. RVO.nl verwacht ongeveer 40 miljoen euro uit te keren.

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer