220 fritestelers moeten nog compensatie aanvragen

Telers van fritesaardappelen hebben alleen nog deze week om hun definitieve vaststellingsaanvraag voor de tegemoetkomingsregeling vanwege de coronacrisis in te dienen bij het loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

220+fritestelers+moeten+nog+compensatie+aanvragen
© Nieuwe Oogst

Volgens Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw hebben 220 aanvragers van de compensatieregeling hun definitieve vaststelling nog niet ingediend. In de nieuwsbrief van deze week roept de organisatie deze ondernemers op dit alsnog zo snel mogelijk te doen. Op de website van RVO.nl staat welke documenten nodig zijn voor de definitieve aanvraag.

In totaal hebben 1.200 fritesaardappeltelers een aanvraag ingediend voor compensatie van de schade die zij leden door corona. De regeling kwam tot stand met inzet van BO Akkerbouw en de aardappelsector. Voor de regeling stelde de Nederlandse overheid een budget beschikbaar van 50 miljoen euro. RVO.nl verwacht ongeveer 40 miljoen euro uit te keren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer