FloraHolland+stopt+aanvoerregulering+gerbera
Nieuws
© Han Reindsen

FloraHolland stopt aanvoerregulering gerbera

Bloemenveiling Royal FloraHolland stopt de aanvoerregulering voor de productgroep gerbera met ingang van 25 november.

Het aanbod van de bloem op de marktplaatsen van FloraHolland werd sinds begin november geregeld om grote doordraai te voorkomen. De nieuwe coronagolf leidde er begin deze maand toe dat de markt sterkt werd ontwricht.

Behalve voor gerbera stelde de veiling toen ook reguleringen in voor potroos en -chrysant. Twee dagen later werden die weer ingetrokken.


Het crisismanagementteam van de veiling acht de regulering voor gerbera niet langer noodzakelijk. Het team heeft een vergelijking gemaakt van de volumes die momenteel, zowel via de klok als directe verkoop, worden aangevoerd met die van vorig jaar in de vergelijkbare periode. Ook is de doordraai van toen en nu tegen het licht gehouden.

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer