Nieuwe+LTO%2Dvoorzitter+bijna+bekend
Column
© Dirk Hol

Nieuwe LTO-voorzitter bijna bekend

Als deze Nieuwe Oogst op de mat valt, zijn we enkele dagen verwijderd van de presentatie van de nieuwe voorzitter van LTO Nederland. Op dinsdag 10 november komt de ledenraad bij elkaar om de voordracht vanuit de vertrouwens- en begeleidingscommissie in ontvangst te nemen en te beoordelen.

Als alles goed gaat, weten we in de namiddag van 10 november wie de komende drie jaar het gezicht van LTO Nederland mag zijn.

De afgelopen tijd ben ik door veel leden en stakeholders benaderd over de zoektocht naar de nieuwe voorzitter. Er kwamen veel suggesties, tips en hartenkreten voorbij. De woorden 'boegbeeld', 'ervaring' en 'draagvlak' hoorde ik regelmatig.

Het allerbelangrijkste is de verbinding met leden. LTO is er bij de gratie van onze leden die de organisatie in de benen houden. Zij maken het mogelijk dat we een vuist én uitgestoken hand kunnen bieden aan politiek en samenleving. Dat betekent dat de nieuwe voorzitter vooral ook een bruggenbouwer moet zijn, iemand die zaken gedaan krijgt in het steeds lastigere politieke en maatschappelijke speelveld. Ga er maar aanstaan!

Als LTO-voorzitter moet je toch een beetje het schaap met de vijf poten zijn

Hans Van den Heuvel, directeur LTO Nederland

Als LTO-voorzitter moet je toch een beetje het schaap met de vijf poten zijn. Tegelijkertijd weten we dat niemand kennis over en ervaring met alle sectoren, thema's, regio's en belangen op zijn of haar cv heeft staan. Dat hoeft gelukkig ook niet.

Waar het onderaan de streep op aankomt, is dat een voorzitter enkel slaagt wanneer hij of zij welwillend de kans krijgt om zichzelf te bewijzen. Om beoordeeld te worden op daden. Die welwillende houding, in het belang van de land- en tuinbouw in Nederland, wens ik ons als sector en daarmee de nieuwe voorzitter van harte toe.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer