Nieuwe+Bizon+BS865+1%2Dbalks+schijvenbemester
Nieuws
© Schouten Machines

Nieuwe Bizon BS865 1-balks schijvenbemester

Schouten Machines heeft het pakket sleepslangbemesters uitgebreid met een bouwlandbemester. De fabrikant zet daarbij een Bizon BS865 1-baks schijveneg in.

Deze Bizon 1-balks schijveneg is totaal afwijkend van wat nu op de markt verkrijgbaar is. De machine is samen met Evers Agro ontwikkeld en past aan de speciale werktuigdrager(hefmast) die Schouten heeft voor het sleepslangbemesten. De graslandbemester is eenvoudig en snel te wisselen voor de bouwlandbemester.

Alle functionaliteit voor de bemester, computer, flowmenter en/of NIR-sensor zit reeds op de werktuigdrager. Op deze wijze is het niet nodig een bouwlandbemester extra uit te rusten met trekbuis en flowmeetsystemen. De Bizon is ook geschikt voor aanbouw achter een zelfrijder of mesttank.


Laag eigengewicht

De afwijkende bouwwijze maakt een grote werkbreedte en toch een laag eigengewicht mogelijk. De machine heeft een werkbreedte van 8,65 meter en een gewicht van 2.930 kilo. Ook is de machine bijzonder kort gebouwd, zodat het zwaartepunt zo dicht mogelijk bij de trekker blijft.

De Bizon is uitgevoerd met een enkele rij schijven van een schijveneg met daarachter gebogen sleeptanden. De schijven zijn links en rechts tegengesteld gemonteerd, waardoor de zijdelingse krachten elkaar opheffen. Hierdoor kan met een geringe grondverplaatsing toch voldoende ruimte in de grond worden gecreëerd om de mest toe te dienen.


Oppervlakkige grondbewerking

De gebogen sleeptanden plaatsen de grond weer keurig terug, zodat de mest ondergewerkt is. Hiermee wordt een oppervlakkige grondbewerking behouden met zo min mogelijk verstoring van de grondlagen.

De sleeptanden zijn in agressiviteit te verstellen. Dat garandeert op alle grondsoorten een goede werking. De machine is voorzien van twee grote steunwielen, pneumatische voetafsluiters en een verticale Vogelsang Exa-cut verdeler. Optioneel is sectieafsluiting mogelijk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer