Quad%2DShift+voor+bemesten+minder+draagkrachtige+grond
Nieuws
© Veenhuis

Quad-Shift voor bemesten minder draagkrachtige grond

Veenhuis Machines heeft het Premium-mesttanksegment uitgebreid met de Premium Quad-Shift met een tankinhoud van 15.850 liter.

Machines uit het Premium-tanksegment zijn zeer geschikt voor minder draagkrachtige gronden en natte omstandigheden. Belangrijk, want in het vroege voorjaar moet er onder alle omstandigheden in een korte periode veel mest worden uitgereden op bouw- en grasland.

Het concept van vier even grote wielen die onafhankelijk naast elkaar draaien, is een prima alternatief voor de enkelasser uitgevoerd met brede banden. Het geringere wringeffect in met name bochtenwerk en een groter draagoppervlak zijn de grote voordelen van het quadprincipe. De Quad-Shift combineert maximale capaciteit met een minimale bodemdruk.


Schuifconstructie

De bijzondere schuifconstructie van de Quad-Shift maakt het mogelijk om de buitenste wielen 65 centimeter uit te schuiven, zodat er geen overlap meer is met de trekkerwielen. Ieder wiel heeft zijn eigen spoor en dus is er een betere drukverdeling op de bodem. Ook zorgt deze constructie ervoor dat de tank de wendbaarheid van de compacte enkelastank heeft en daarnaast voldoende draagvermogen.

De vierwielonafhankelijke, hydraulische pendelconstructie zorgt ervoor dat de druk op ieder wiel (620/80 R42) gelijk is. Zodoende ontstaat er een zo laag mogelijke druk per vierkante centimeter. In transportstand is door deze hydraulische vering een transportmodus aanwezig, die ervoor zorgt dat de tank zeer stabiel rijdt en hetzelfde gedrag vertoont als een normale enkelastank. Maar dan met extra rijcomfort van de hydraulische vering.

Met de Quad-Shift tanks kan ook worden gewerkt met een gps-systeem en automatische sectieafsluiting op de zode- of bouwlandbemester. Hierdoor wordt (perceels)overlap van bemesting voorkomen. Bovendien kan de NutriFlow-sensor worden toegepast, zodat de mest realtime wordt geanalyseerd. Zo kan er worden gedoseerd op een te bepalen nutriënt in de mest.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer