LTO wil maatwerk bij mest uitrijden en gras inzaaien

LTO Nederland pleit voor maatwerk als het gaat om het uitrijden van mest en het inzaaien van grasland. Er moet een oplossing komen voor bedrijven die in de problemen zijn gekomen.

LTO+wil+maatwerk+bij+mest+uitrijden+en+gras+inzaaien
© Twan Wiermans

LTO heeft dit probleem een paar weken geleden bij het ministerie van landbouw aangekaart. LTO-vakgroep Melkveehouderij constateert dat, ondanks de regen van de laatste dagen, de knelpunten rond droogte en hoge temperaturen niet zijn opgelost. Landbouwpraktijk en weersomstandigheden laten zich namelijk niet vangen in 'kalenderlandbouw' met vastgestelde datums.

De vakgroep pleit daarom voor maatwerk per bedrijf en per gebied voor de komende periode, ook na 1 september. Daar waar ondernemers door langdurige droogte en hoge temperaturen lang geen mest konden uitrijden, moet een oplossing komen.


Voldoende vocht

Datzelfde geldt voor het vernieuwen van grasland. De datum van 1 september voor scheuren en direct daarna inzaaien op zand en löss houdt immers geen rekening met voldoende vocht.

Inmiddels lijken meerdere organisaties deze problemen ook bij het ministerie van LNV te hebben gemeld. Volgens LTO is er dus een breed gedragen verzoek: los dit op met praktisch maatwerk voor die bedrijven en gebieden die daar behoefte aan hebben.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer