Robottrekker op Boerderij van de Toekomst

Op de Boerderij van de Toekomst in Lelystad rijdt de robottrekker Robotti rond. Het is een volledig zelfstandig werkende trekker die precies weet waar op de akkers welke werkzaamheden gedaan moeten worden.

Robottrekker+op+Boerderij+van+de+Toekomst
© Han Reindsen

De Robotti rijdt op de strokenteeltvelden op de Boerderij van de Toekomst in Lelystad. Het is een robottrekker die alle taken van een gewone trekker kan overnemen. Met een satelliet wordt vastgesteld hoeveel mest een bepaald deel van het perceel nodig heeft. Via een gps-systeem weet de Robotti precies waar hij zich in het veld bevindt. Dankzij sensoren, drones en infraroodcamera's kan worden bepaald hoe de akker moet worden bewerkt. Vooraf is in te stellen welke werkzaamheden moeten gebeuren, waarna de Robotti aan de slag gaat.

De robot kan ook onkruid verwijderen. Via kunstmatige intelligentie kan de slimme trekker namelijk planten herkennen. Zo verwijdert hij niet alleen de juiste plant, maar kan hij ook zorgen dat een gewas precies genoeg water krijgt.


De robottrekker op de foto is niet de Robotti op de Boerderij van de Toekomst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer