Afrikaanse varkenspest bij 127 wilde zwijnen in Brandenburg

Het aantal wilde zwijnen in de Duitse deelstaat Brandenburg dat met Afrikaanse varkenspest is besmet, is gestegen naar 127. Dat valt mee, aangezien bijna 4.200 monsters bij wilde zwijnen zijn onderzocht. Van de 1.862 monsters bij varkens was er geeneen positief.

Afrikaanse+varkenspest+bij+127+wilde+zwijnen+in+Brandenburg
© Pixabay

Het aantal monsters dat in Brandenburg sinds de eerste vondst van een besmetting acht weken geleden is genomen, is hoog. Zeker in vergelijking met het aantal monsters in Belgisch Luxemburg, waar in twee jaar 5.415 monsters zijn onderzocht.

Daar bleken 833 besmette monsters tussen te zitten. In België was 15 procent van de monsters positief. In Duitsland is dat tot nu toe 3 procent.


Hotspots

In Brandenburg zijn de kerngebieden, risicozones en bufferzones aangepast. Er zijn nu drie kerngebieden. Nog steeds zijn de meeste besmette zwijnen gevonden bij de eerste hotspot in het eerste kerngebied: 40 dieren. Bij de tweede hotspot zijn 14 besmette dieren gevonden. In het nieuwe derde kerngebied gaat het om 2 dieren. In het noordelijke kerngebied om 7 dieren.


In de Duitse deelstaat Saksen blijft het tot nu toe bij het ene besmette zwijn dat bij de jacht is doodgeschoten. In heel Duitsland staat het aantal besmettingen daarmee op 128.


Vaste hekwerken

De bouw van vaste hekwerken in de diverse deelstaten is in volle gang. Ook Beieren, dat aan Tsjechië grenst, gaat een hekwerk bouwen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer