Wild zwijn met varkenspest buiten kerngebied Duitsland

In de Duitse deelstaat Brandenburg is een wild zwijn, een big, met Afrikaanse varkenspest gevonden buiten het ingestelde kerngebied. Het nieuwe besmettingsgeval is in de gemeente Friedland, ongeveer 15 kilometer ten westen van het vorige kerngebied. Dit oude kerngebied wordt fors uitgebreid en er komt een omheining om deze nieuwe zone.

Wild+zwijn+met+varkenspest+buiten+kerngebied+Duitsland
© Pixabay

Het dode wilde zwijn werd maandag gevonden. Vandaag werd bekend dat het dier is getroffen door Afrikaanse varkenspest (AVP).

Omdat het om een big gaat, is er de vrees dat de moeder en toomgenoten ook zijn besmet en het virus verder verspreiden, meldt Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB). In de omgeving wordt dan ook gezocht naar meer getroffen wilde zwijnen.


Stroomdraad moet tegenhouden

Het AVP-crisisteam van de deelstaat Brandenburg anticipeert meteen op deze nieuwe situatie. De beperkingsgebieden zijn fors vergroot. Ook wordt rond die nieuwe gebieden direct een tijdelijke afrastering met schrikdraad geplaatst, dat op termijn wordt vervangen door een permanent hek. Dat laatste kost meer tijd.

Naast de big buiten het oude kerngebied zijn vrijdag tien zwijnen binnen dit gebied gemeld. Daarmee komt het totaal bij onze oosterburen op 114.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  5 %
Meer weer