Geen Emmentaler maar gerijpte boerenkaas

Kaasspeciaalzaken in het hele land doen deze week mee aan de eerste Nationale Kaasweek. De consument heeft door de coronacrisis meer interesse gekregen voor boerenkaas uit de nabije omgeving. Want die is volgens kaaskenners niet alleen lekker op de boterham, maar ook erg geschikt voor een pittige kaasfondue.

Zuivelhoeve Kampen is een van de vele kaaswinkels die meedoen met de actie. Het is een rijk gesorteerde kaasspecialiteitenwinkel waar de klant kan kiezen uit een wereld aan kazen. In het assortiment zitten ook tal van boerenkazen. Zoals de jongbelegen van Erf1, een biologische boerderij met een eigen zuivellijn, net buiten de stad.

Speciale kaasplankjes, kleurplaten en een gratis kaasdipje moeten de klanten tijdens de Nationale Kaasweek enthousiast maken en wellicht verleiden tot een extra aankoop. Stichting Foodspecialiteiten Nederland wil met deze actieweek aandacht vragen voor de kennis en het vakmanschap van de kaasspecialist. De Nationale Kaasweek loopt van 2 tot en met 8 november.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer