Boeren+haken+aan+bij+Nationale+Kaasweek
Nieuws
© Pixabay

Boeren haken aan bij Nationale Kaasweek

Van maandag 2 tot en met zondag 8 november is het Nationale Kaasweek. Ongeveer driehonderd specialisten in kaas doen mee aan deze week die voor het eerst wordt georganiseerd door Stichting Foodspecialiteiten Nederland.

De Nationale Kaasweek is een landelijk initiatief waar ondernemers, zoals boerderijwinkels of kaasspeciaalzaken, zelf acties aan kunnen verbinden.

Ook melkveehouder Jolanda Zandman uit het Overijsselse Beerze haakt aan bij de Nationale Kaasweek. 'Via sociale media brengen we de kerstpakketten, relatiegeschenken en borrelplanken extra onder de aandacht. We proberen steeds weer wat anders om klanten aan te trekken.' Zo verzorgt ze Koe-die-beks (geschenktasjes met boerenkaas) aan huis, bijvoorbeeld voor medewerkers van bedrijven.

Tijdens de eerste coronagolf kwamen er meer mensen naar haar boerderijwinkel. 'Die toestroom is gebleven. Ook op onze boerderijcamping was het deze zomer druk', zegt Zandman.


Supergezond

Een van de ondernemers die deze week eveneens uitpakt, is Van Vliet's Weidewinkel in Nieuw-Lekkerland. Een product waarvan de gemiddelde inwoner van Nederland 17 kilo per jaar eet, verdient volgens Jan-Kees van Vliet eens per jaar extra aandacht. 'Kaas is supergezond en heeft niet voor niets een plek in de Schijf van Vijf', zegt hij.

Kaas levert samen met melk en melkproducten gemiddeld 60 procent van de dagelijkse inname van calcium en 40 procent van die van vitamine B12. Zuivel is daardoor belangrijk voor een gezonde voeding in Nederland, aldus het Voedingscentrum.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer