FDF+kondigt+nieuwe+actie+aan
Nieuws
© Niels de Vries

FDF kondigt nieuwe actie aan

Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) heeft een nieuwe protestactie aangekondigd. Het plan is om 17 november te gaan 'optoeren'. FDF-voorman Mark van den Oever kondigt op Facebook de 'aanvang van een hete herfst' aan. Waar en hoe de actie plaatsvindt, is nog niet bekendgemaakt.

Van den Oever noemt twee aanleidingen voor protest. Ten eerste zijn ze het niet eens met het aangekondigde wetsvoorstel Stikstofreductie en natuurverbetering van landbouwminister Carola Schouten. FDF denkt dat deze doelen onhaalbaar zijn en spreekt van een antilandbouwwet.

'Dit wetsvoorstel is een ruimtelijke ordeningswet, vermomd als milieumaatregel. Die een groot aantal boeren onvrijwillig naar de uitgang gaat begeleiden, als wij niet ingrijpen', zo stelt het FDF-bestuur.


Farmer Friendly-keurmerk

De tweede aanleiding is het verdienmodel. FDF werkt aan het keurmerk Farmer Friendly waarmee ze een betere prijs wil afdwingen. Hierover is de organisatie in gesprek met de belangenorganisatie van de supermarkten, CBL. Tot nu toe heeft dit nog niet tot een akkoord geleid.

Van den Oever wil dit jaar op beide dossiers een klap geven. Hij schrijft: 'Laat er geen misverstand over bestaan: we werken stikstof en het verdienmodel af voor 31-12! Het is erop of eronder voor de sector!'

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer