Alex+Janssen+voorzitter+Blij+met+een+Ei
Nieuws
© Vepymo

Alex Janssen voorzitter Blij met een Ei

Alex Janssen wordt per 1 september voorzitter van Stichting Blij met een Ei. Hij volgt Roy Tomesen op. Die had op 1 januari het voorzitterschap overgenomen van Jan Knoben.

Janssen is in het dagelijks leven werkzaam als verkoopleider bij Vepymo. Daarnaast is hij ook actief als voorzitter van het Symposium Hogere Pluimveegezondheid Leg en mede initiatiefnemer voor promotiefilm Hollandsch Glorie.

Die film moet in het voorjaar van 2015 worden gelanceerd.

Nieuwe bestuursleden

Tomesen draagt de voorzittershamer na een half jaar over omdat het voorzitterschap moeilijk valt te combineren met zijn leghennenbedrijf. Tomesen blijft nog wel actief als bestuurslid.

Verder is leghennenhouder Peter van Agt uit Oirschot toegetreden tot het bestuur van de stichting.

Dialoog sector en consument

Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij in Nederland en stimuleert de dialoog tussen sector en consument.

Doel van de stichting is de bevordering van een duurzame en economisch sterke legpluimveesector, gebaseerd op de wensen uit de maatschappij.

Legpluimveehouders

Het bestuur wordt gevormd door legpluimveehouders uit de vijf regio's en een voorzitter. Adviseurs van de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders (LTO/NOP) en Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) staan het bestuur bij.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  13° / 2°
  10 %
 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
Meer weer