Groen licht voor mestverwerker Twence

De Raad van State heeft groen licht gegeven aan afvalverwerker Twence voor de bouw van een mestverwaardingsinstallatie in Zenderen. Begin 2021 start de bouw, in het voorjaar van 2022 moet de installatie operationeel zijn.

Groen+licht+voor+mestverwerker+Twence
© Twence

'Wij zijn zeer verheugd met deze uitspraak omdat het de daadwerkelijke realisatie van de installatie mogelijk maakt, na jaren van voorbereidingen en intensieve samenwerkingen. Alle seinen staan op groen', aldus algemeen directeur Marc Kapteijn van Twence.

Met de mestverwerkingsinstallatie kan Twence 250.000 kubieke meter mest verwerken, een groot deel van het regionale mestoverschot. Hiermee wordt groen gas geproduceerd voor drieduizend huishoudens en worden schaarse grondstoffen teruggewonnen.

Het duurde lang voordat Twence definitief zekerheid had over de bouw van de mestverwerker. In juli werd de zaak behandeld door de Raad van State, nadat de zitting vanwege de coronacrisis en het stikstofdossier al enkele malen was uitgesteld.


De Raad van State moest een uitspraak doen, omdat de gemeente Borne een zaak had aangespannen tegen de door de provincie verleende vergunning voor de mestverwaardingsinstallatie.

Twence zat op hete kolen, want als in 2022 niet wordt gestart met het verwerken van varkensmest, verliest het bedrijf aanspraak op 21 miljoen euro subsidie. 'Het moment waarop de bouw kan beginnen, wordt steeds uitgesteld. Maar de einddatum voor de subsidies niet', zei woordvoerder Ilse Jansink hier eerder over.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer