Beter+Leven+grootste+duurzame+keurmerk+in+supermarkten
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Beter Leven grootste duurzame keurmerk in supermarkten

Met een verwachte omzet van ruim 2,5 miljard euro is het Beter Leven-keurmerk het grootste duurzame keurmerk in supermarkten. Ondertussen groeit het aantal veehouders dat aan dit keurmerk meedoet, flink. Dat meldt stichting Beter Leven maandag bij de start van de Beter Leven-week.

Tweeduizend boeren produceren voor dit keurmerk, ruim tweehonderd meer dan een jaar geleden. Volgens de initiatiefnemer, de Dierenbescherming, hebben vrijwel alle supermarkten producten met de sterren en het logo van de Dierenbescherming in hun schappen liggen. Dit jaar vallen onder meer 29 miljoen vleeskuikens, 4,7 miljoen leghennen en 3,7 miljoen varkens onder het keurmerk.

Volgens manager Marijke de Jong van de Dierenbescherming maakt de Beter Leven-week de consument duidelijk dat hij of zij kan worden geholpen om een diervriendelijkere keuze te maken. 'Hoeveel sterren de consument ook kiest, voor ons is het nu vooral van belang dat het mensen duidelijk wordt dat je misschien vaker dan je denkt, momenten van de dag hebt waarop je eens stil zou kunnen staan bij dierenwelzijn, bij de keuze over wat je eigenlijk in je mond stopt.'


Snacks

Zelfs het snacken kan volgens De Jong steeds verantwoorder. 'We zien een groei van het aandeel snacks waarin Beter Leven-vlees is verwerkt. Volgens gegevens van onderzoeksbureau IRI is van alle verkochte snacks zoals bitterballen, kroketten en frikandellen 10 procent voorzien van het Beter Leven-keurmerk met een of meerdere sterren.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer