LTO%2FNOP+niet+blij+met+%27Beter+Leven%27%2Dei
Nieuws
© Nieuwe Oogst

LTO/NOP niet blij met 'Beter Leven'-ei

Gewone scharreleieren die worden verkocht in een verpakking met het één ster Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. LTO/NOP is ontstemd over deze maatregel van de supermarkten Jumbo en Albert Heijn en heeft een brief geschreven aan de Dierenbescherming, de organisatie achter dit keurmerk.

De actie van de supermarkten is het gevolg van de enorme vraag naar eieren, waardoor een tekort aan reguliere eierdozen is ontstaan. Volgens de LTO/NOP-vakgroep is het belangrijk om eieren beschikbaar te kunnen houden voor de consument. Wél doet deze maatregel geen recht aan de waarde van het Beter Leven Keurmerk, de inspanningen die pluimveehouders hiervoor leveren en de zorgvuldigheid waarmee ze dat doen.

Simpele oplossing

Bovendien stoort de Vakgroep zich eraan dat deze maatregel zonder overleg met andere ketenpartijen – en in het bijzonder de pluimveehouders zelf – is gevoerd. Daarmee is deze maatregel enkel een snelle en simpele oplossing voor de retailers.

Daarom wil de vakgroep dat supermarkten stoppen met de verkeerde verpakkingen en dat er snel voldoende passende dozen komen. Zolang dat niet lukt, moeten de supermarkten duidelijk toelichten dat eieren in de Beter Leven-verpakkingen niet volgens het Beter Leven-keurmerk zijn geproduceerd. Ook moeten de supermarkten de eierdozen bestickeren, waarmee wordt aangegeven dat deze dozen ook eieren kunnen bevatten die niet aan dit keurmerk voldoen.

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  85 %
Meer weer