Vanuit+luie+stoel+op+bezoek+in+Beter+Leven%2Dstal
Nieuws
© Pixabay

Vanuit luie stoel op bezoek in Beter Leven-stal

Vanuit de luie stoel met een virtual reality-bril een kijkje nemen bij een varkens- of vleeskuikenhouderij met het Beter Leven-keurmerk? Dat kan nu met de bedrijfsfilmpjes die de Dierenbescherming heeft laten maken.

De video's zijn in opdracht van het ministerie van Landbouw, Milieu en Voedselkwaliteit geschoten. De ene werd gemaakt bij De Zeeuwse Kip in Wolphaartsdijk. Dat is een vleeskuikenbedrijf met één ster Beter Leven. Het tweede filmpje is gemaakt bij één van de negen Limburgse Livar-bedrijven. Die produceren varkensvlees met drie sterren.Volgens de Dierenbescherming vormen deze video's een nieuwe manier om consumenten en bedrijven kennis te laten maken met de leefomstandigheden van dieren die onder het Beter Leven-keurmerk worden gehouden. In de video wordt ook het verschil tussen een reguliere en een Beter Leven-stal helder uitgelegd.Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer