Jumbo+vergroot+aanbod+Beter+Leven%2Dzuivel
Nieuws
© Jumbo

Jumbo vergroot aanbod Beter Leven-zuivel

Jumbo breidt het aanbod van zuivel met 1 ster van het Beter Leven-keurmerk verder uit met een literverpakking karnemelk en halfvolle yoghurt, en halve liters volle melk, halfvolle melk en karnemelk.

Het 1 ster Beter Leven-keurmerk voor zuivel werd in 2019 door Jumbo op de markt gebracht, samen met Dierenbescherming, Vogelbescherming en Natuur & Milieu. De nieuwe producten zijn een aanvulling op de halfvolle melk (1 liter en 1,5 liter), volle melk (1 liter) en volle yoghurt (1 liter) met het 1 ster Beter Leven-keurmerk die toen werden geïntroduceerd.

'Jumbo laat opnieuw zien een diervriendelijker aanbod belangrijk te vinden', zegt Marijke de Jong, programmamanager Beter Leven-keurmerk bij de Dierenbescherming, over de uitbreiding. 'Daar zijn wij als Dierenbescherming superblij mee. Steeds meer boeren doen mee en ook steeds meer consumenten kiezen voor duurzame producten met aandacht voor dierenwelzijn. Daar horen producten als zuivel met het Beter Leven-keurmerk zeker bij.'


Jumbo heeft de ambitie het zuivelschap steeds verder te verduurzamen, zegt Olaf de Boer. 'Beter Leven is bovendien al langer bekend bij onze klanten. We hebben producten, zoals eieren, vlees, vleeswaren en snacks, met dit keurmerk in ons assortiment. Met het 1 ster Beter Leven-keurmerk voor zuivel helpen we onze klanten om ook binnen het zuivelschap makkelijk een dier- én milieuvriendelijkere keuze te maken.'


Koevriendelijke stal

Bij 1 ster Beter Leven-zuivel beschikken koeien over een koevriendelijkere stal, met verschillende drink- en vreetplaatsen en voldoende plek om te liggen en lopen. Niet alleen de koeien gaan 120 dagen per jaar, 6 uur per dag naar buiten, ook het jongvee gaat de wei in. Honderd dagen in de eerste twee jaar.

Daarnaast gelden er eisen op het gebied van milieu, biodiversiteit en landschapselementen die gunstig zijn voor boerenlandvogels, bijen, vlinders en andere insecten. In het rantsoen van de koe wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van ruwvoer, zoals gras van eigen land. Mest wordt zoveel mogelijk op het eigen land gebruikt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 4°
  30 %
 • Dinsdag
  16° / 3°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
Meer weer