Schouten staat nummer twee op kandidatenlijst ChristenUnie

Landbouwminister Carola Schouten staat op nummer twee van de nieuwe kandidatenlijst van de ChristenUnie, onder de huidige partijleider Gert-Jan Segers.

Partijvoorzitter Piet Adema noemt Schouten al jaren een bepalend boegbeeld van de partij. 'Ik ben dankbaar dat ook Carola beschikbaar is voor de komende Kamerverkiezingen. Met haar optreden en werk heeft ze een plek veroverd in de harten van velen, zowel binnen als buiten de partij', aldus de voorzitter, die haar een 'vertrouwde running mate' noemt.

Op nummer drie, vier en vijf staan nieuwe namen, respectievelijk Mirjam Bikker (senator), Don Ceder (fractievoorzitter Amsterdam) en Pieter Grinwis (fractievoorzitter Den Haag). De huidige Tweede Kamerleden Stieneke van der Graaf en Eppo Bruins staan op nummer zes en zeven.


Carla Dik-Faber stopt

Kamerlid Joël Voordewind kondigde in juni aan na de verkiezingen in maart te stoppen om plaats te maken voor een nieuwe generatie. Landbouwwoordvoerder Carla Dik-Faber stopt ook, omdat ze meer tijd wil hebben voor andere zaken.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer