Antiveehouderijboodschap+in+Tikkie+wekt+wrevel
Nieuws
© Twan Wiermans

Antiveehouderijboodschap in Tikkie wekt wrevel

Een politiek getinte antiveehouderijboodschap die gebruikers van de betaalapp Tikkie kregen, is slecht gevallen bij veehouders. Gebruikers kregen na een betaling, behalve het gebruikelijke bedankbericht, ook de tekst 'Denk deze dierendag aan 1,2 miljard biggen in kleine hokken' te zien.

ABN Amro, eigenaar van de app, heeft gereageerd op de tekst. De bank meldt dat de extra regel in het bedankberichtje soms wordt gebruikt om aandacht te vragen voor de donatiecampagnes van maatschappelijke organisaties, zoals in dit geval de donatie van World Animal Protection. De bank zegt niet inhoudelijk betrokken te zijn bij de campagne, maar erkent dat die indruk wel wordt gewekt.De bank benadrukt ook dat ten onrechte de indruk wordt gewekt dat de bank de politieke stellingname van een maatschappelijke organisatie steunt. De bank geeft aan dat de boodschap in Tikkie wordt aangepast om verwarring te voorkomen. De mobiele betaal-app Tikkie kan ook worden gebruikt door mensen die geen klant zijn bij ABN Amro. Dat heeft ervoor gezorgd dat ook klanten van andere banken deze boodschap hebben gezien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer