Balans+op+suikermarkt+met+licht+dalende+voorraad
Nieuws
© Pixabay

Balans op suikermarkt met licht dalende voorraad

Analisten van de International Sugar Organisation (ISO) verwachten voor seizoen 2020-2021 dat de suikerproductie wereldwijd stijgt met 3,9 miljoen ton en de consumptie met 4,5 miljoen ton.

Op de suikerbalans, zoals ISO die berekent, is het verbruik van suiker ongeveer 0,7 miljoen ton groter dan de productie. Het betekent een daling van de wereldwijde suikervoorraad tot 95,7 miljoen ton. Deze voorraad is voldoende om de wereldbevolking voor bijna 29 weken van suiker te kunnen voorzien.

De verwachte suikerproductie in 2020-2021 raamt ISO op 173 miljoen ton. Vooral voor India en de Verenigde Staten wordt een stijging voorzien van respectievelijk 4,3 miljoen ton en 1,1 miljoen ton. Voor met name Brazilië en Rusland houdt ISO rekening met producties die respectievelijk 2,7 miljoen ton en 2,5 miljoen ton lager zijn.


Notering witte suiker

Op de grondstoffenbeurs in Londen steeg de notering voor witte suiker de afgelopen twee weken met bijna 7 procent. De beurs sloot donderdag op ruim 320 euro per ton. Positief voor de suikermarkt is dat de Braziliaanse reaal ten opzichte van de euro in waarde is gestegen.

Verder wordt in Brazilië iets meer bio-ethanol geproduceerd, omdat de olieprijzen weer aantrekken. Dat schrijft RVO.nl in het verslag van het suikeroverleg van de Europese Commissie.


<

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer