Brazilië exporteert dagelijks 100.000 ton suiker

De forse toename van de suikerproductie en de beperkte opslagcapaciteit zorgen ervoor dat Brazilië momenteel gemiddeld zo'n 100.000 ton suiker naar het buitenland verscheept.

Brazili%C3%AB+exporteert+dagelijks+100%2E000+ton+suiker
© Pixabay

Onder meer doordat de verkoop van biobrandstof met 20 procent is afgenomen, produceert Brazilië op dit moment naar verhouding meer suiker dan ethanol. RVO.nl schrijft in het verslag van het Brusselse suikeroverleg dat de productie van suiker in Brazilië met 50 procent is toegenomen te opzichte van vorig jaar.

De hogere productie leidt tot de vraag of in het Zuid-Amerikaanse land wel voldoende opslagcapaciteit beschikbaar is. Het is voor de producenten reden om nu zoveel mogelijk te exporteren.

RVO.nl meldt dat onder meer naar China behoorlijke hoeveelheden suiker worden geëxporteerd tegen aantrekkelijke prijzen. De verdere daling van de Braziliaanse reaal is daarbij een stimulans voor de export uit dat land.


Grondstoffenbeurs Londen

Ondanks het grotere aanbod op de wereldmarkt zijn de suikerprijzen aan het eind van deze week een fractie gestegen. De grondstoffenbeurs in Londen noteerde op donderdag een prijs van 305 euro per ton voor witte suiker.

Op de wereldmarkt is verder de verwachting dat de suikerproductie in India uitkomt op zo'n 30 miljoen ton. Daarvan is ongeveer 6 miljoen ton beschikbaar voor de export. Analisten gaan er verder vanuit dat de droogte de suikeroogst in Thailand negatief blijft beïnvloeden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer