Suiker+Unie+levert+weer+suiker+aan+Superunie
Nieuws
© DIRK HOL

Suiker Unie levert weer suiker aan Superunie

De boycot van Van Gilse-suikerproducten bij de supermarktketens die zijn aangesloten bij inkooporganisatie Superunie is achter de rug.

'Na lang onderhandelen hebben we eind vorige week een akkoord bereikt', vertelt algemeen directeur Paul Mesters van Suiker Unie. 'We zijn blij dat we er eindelijk zijn uitgekomen en dat we afspraken hebben gemaakt waar beide partijen tevreden over zijn.'

Inkooporganisatie Superunie ging aanvankelijk niet akkoord met de prijsverhoging die Suiker Unie vanaf het begin van dit jaar doorvoerde voor consumptiesuiker. De hogere suikerprijs is gebaseerd op ontwikkelingen op de internationale suikermarkt. Het gevolg was een boycot van enkele suikerproducten van het merk Van Gilse in een groot aantal supermarkten.

Negatieve beeldvorming

Mesters meldt dat de prijsovereenkomst met Superunie voor een langere periode van toepassing is. Hij heeft de indruk dat de publiciteit, veroorzaakt door bietentelers die protesteerden tegen de handelswijze van Superunie, ongetwijfeld heeft meegeholpen bij de onderhandelingen. 'Supermarkten vinden het niet fijn als er een negatieve beeldvorming ontstaat rond de discussies over hun prijsbeleid.'

Verder vindt Mesters het positief dat bietentelers solidair zijn in hun strijd voor betere prijzen. De algemeen directeur gaat er overigens vanuit dat de schade van het tijdelijk niet kunnen leveren van suiker voor Suiker Unie meevalt. 'Veel alternatieven die aangeboden werden, komen ook uit onze fabrieken. Verder hebben diverse consumenten hun suiker gekocht in andere supermarkten.'

Distributiecentra bevoorraden

Suiker Unie gaat ervan uit dat binnen nu en twee weken de suikerschappen bij de supermarkten van onder meer Dirk, Plus, Coop, Hoogvliet, Vomar, Deen, Boni, Poiesz en Jan Linders weer volledig gevuld zijn. 'Vanaf nu zijn we druk bezig om de verschillende distributiecentra weer te bevoorraden', aldus Mesters.

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  85 %
Meer weer