Suikermarkt terug bij af door dalende olieprijzen

De suikerprijzen op de wereldmarkt zijn vanwege de crisis op de oliemarkt weer terug op het niveau van voor de jaarwisseling.

Suikermarkt+terug+bij+af+door+dalende+olieprijzen
© Nieuwe Oogst

De suikermarkt wordt vooral meegetrokken naar beneden door de dalende olieprijzen. Op de grondstoffenbeurs in Londen werd halverwege februari nog 408 euro per ton genoteerd voor witte suiker. Maar inmiddels is het prijsniveau ongeveer 317 euro per ton. Dat is de laagste notering sinds begin december van 2019.

Sinds de halvering van de olieprijs is de scherpe prijsdaling op de internationale suikermarkt ook in gang gezet, vertelt beleidsadviseur Peter van Dijk van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en betrokken bij het deskundigenoverleg suiker voor de Europese Commissie. 'Vanwege de lage olieprijzen is het de verwachting dat met name Brazilië minder ethanol uit suikerriet gaat produceren en daardoor meer suiker beschikbaar heeft voor de consumptiemarkt.'

Coronacrisis versterkt effect

Alleen de verwachting al dat de productie van ethanol afneemt, is volgens Van Dijk genoeg voor de huidige prijsdaling. Het effect wordt wel versterkt door de coronacrisis. Door alle beperkingen wereldwijd wordt veel minder brandstof verbruikt en dus is er minder vraag naar ethanol.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
Meer weer