Sierteelt+vraagt+amper+noodsteun
Nieuws
© VidiPhoto

Sierteelt vraagt amper noodsteun

De sierteeltsector heeft nauwelijks gebruikgemaakt van de steunregeling die de overheid in het leven heeft geroepen naar aanleiding van de coronacrisis, meldt het ministerie van LNV.

Bedrijven in de sierteeltsector en in onderdelen van de voedingstuinbouw kwamen in aanmerking voor de financiële hulp als er tussen 12 maart en 11 juni van dit jaar meer dan 30 procent verlies van omzet of brutowinst werd geleden. Er zou dan 70 procent van de omzetschade worden vergoed.

De steunmaatregel van de Nederlandse regering had de goedkeuring van Brussel. In totaal stelde Den Haag een bedrag beschikbaar van 650 miljoen euro, waaronder 50 miljoen voor de fritesaardappelsector. Van dit bedrag is 300 miljoen euro benut.

In de sierteelt bleek de grens van 30 procent een belangrijk obstakel om de steun aan te vragen. De markt was enkele weken zeer slecht, maar herstelde daarna weer. Het resterende bedrag van 350 miljoen euro vloeit terug naar de staatskas.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer