Spanje geeft Ibérico-fokkers financiële injectie

De Spaanse regering gaat veehouders met Ibérico-varkens financieel steunen. Uit de steunbetalingen maakt ze 10 miljoen euro vrij om de Ibérico-stapel te verkleinen.

Spanje+geeft+Ib%C3%A9rico%2Dfokkers+financi%C3%ABle+injectie
© Freelancer

Doel van de staatssteun is om de markt voor Ibérico-vlees weer in balans te brengen. In de loop van de coronapandemie was er een overaanbod, omdat de verkoop van het vlees leed onder de sluiting van onder andere restaurants. Spaanse Ibérico-fokkers kunnen naar verwachting tot half oktober een beroep doen op de steunmaatregel. Per bedrijf worden maximaal vijfhonderd dieren geslacht.

Volgens informatie van het Spaanse ministerie van Landbouw worden Ibérico-varkens meestal geslacht op de leeftijd van vijftien maanden en met een gewicht van 128 kilo. Het ministerie schat de populatie Ibérico-varkens in Spanje op bijna 761.000 dieren, gehouden op 4.831 bedrijven. De focus van de productie ligt in Zuidoost-Spanje.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer