Eigen+verklaring+noodzakelijk+bij+steunmaatregel+tuinbouw
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Eigen verklaring noodzakelijk bij steunmaatregel tuinbouw

Ondernemers die zijn getroffen door de coronacrisis, moeten een extra document invullen en naar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) sturen voor het vaststellen van de tegemoetkoming uit de extra steunmaatregel tot 25.000 euro voor de tuinbouw. Dat laat RVO.nl weten.

Het betreft een eigen verklaring, waarmee de ondernemer aangeeft zich aan de regels te houden en de aanvraag naar waarheid te hebben ingevuld. Het is daarmee niet nodig om bewijsstukken door een accountant te laten opstellen en mee te sturen, verduidelijkt Glastuinbouw Nederland.

'Het gaat hierbij om ondernemers die tot een bedrag van 25.000 euro hebben aangevraagd', zegt woordvoeder Roger Abbenhuijs. 'Bij een groter bedrag aan tegemoetkoming is aanvullend bewijs nodig.'


Wijzigen aanvraag is mogelijk

De uitwerking daarvan is nog niet vastgesteld, zo meldt RVO.nl. Zodra dit wel het geval is, wordt daar melding van gemaakt op de webpagina over de steunmaatregel.

Het aanvragen van de definitieve tegemoetkoming, de zogenaamde vaststelling, kan tot en met 31 augustus. Ook is het de komende drie dagen nog mogelijk de aanvraag te wijzigen of in te trekken. Volgens RVO.nl gebeurt dit laatste overigens slechts mondjesmaat.

Voorzitter Sjaak van der Tak van Glastuinbouw Nederland schetst dat het noodkrediet, de NOW-regeling en het noodfonds ertoe hebben bijgedragen dat de sierteelt zich heeft hersteld, maar dat dit nog niet geldt voor de voedingstuinbouw die levert aan horeca en foodservice.

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 3°
  80 %
Meer weer