Veilig op 1-week voor de melkveehouderij

Veliligheid is van levensbelang, ook voor de melkveehouderij. Dat is voor een aantal partijen reden om van maandag 14 september tot en met vrijdag 18 september de 'Veilig op 1' week te houden, om aan te geven dat bij alle werkzaamheden de veiligheid voorop moet staan.

Veilig+op+1%2Dweek+voor+de+melkveehouderij
© Pixabay

Deze actieweek is een initaitief van BoerVeilig, een project waarmee NMV, LTO Nederland, NAJK en NZO samen met ZuivelNL en Stigas de veiligheid in de melkveehouderij willen verbeteren. Doel daarbij is om een veilige werkvloer op het melkveebedrijf te realiseren.

De machineveiligheid staat bij deze actieweek centraal. Z wordt online een verhaal gedeeld van een melkveehouder die door ongevallen met machines twee familieleden verloor. Een ander onderdeel van deze actie is een kleurwedstrijd voor kinderen tot en met 12 jaar. Hierbij staan ook de gevaren op de boerderij centraal.


Jongeren slachtoffer

Door deze gevaren op te schrijven, kunnen kinderen en ouders het gesprek er over aangaan. De meeste ongelukken gebeuren immers op het familiebedrijf, waar vaak jongeren slachtoffer zijn.

Voor leden van LTO, NMV en NAJK is het dit winterseizoen mogelijk om BoerVeilig-avonden bij te wonen, in de vorm van webinars en avonden voor kleine groepen. Een veiligheidsadviseur van Stigas laat zien wat hij tegenkomt onderweg en er is de mogelijkheid om tips en ervaringen te delen.

ZuivelNL financiert dit project en geeft zo invulling aan één van de zeven doelen van de Duurzame ZuivelKeten voor 2030.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer