Melkaanvoer neemt verder toe

De stijging in de Nederlandse melkaanvoer zette zich in juli voort met een plus van 1,1 procent ten opzichte van juni. Het volume bedroeg in de periode januari tot en met juli 8,31 miljard kilo melk, oftewel 2,2 procent meer dan in dezelfde periode in 2019. Ook in veel andere melkproductielanden was er sprake van volumegroei.

Melkaanvoer+neemt+verder+toe
© René Eijsink

Dat meldt ZuivelNL in een marktbericht. De melkaanvoer in de Europese Unie (EU), inclusief het Verenigd Koninkrijk,noteerde in juni een plus van bijna 1 procent. In april en mei was nog sprake van een vrijwel gelijkblijvend volume.

Vooral Ierland en Polen lieten in juni een toename zien. In Duitsland en Frankrijk bleef het volume in deze maand nagenoeg gelijk. Per saldo nam de EU-melkaanvoer in het eerste halfjaar van 2020 met 1,2 procent toe.


Ook groei buiten Europa

De melkproductie in de andere, mondiaal belangrijke zuivel exporterende landen liet in juni een toename zien. Het sterke herstel in Zuid-Amerikaanse landen als Argentinië, met een plus van 11 procent, en Uruguay, dat 6 procent pluste, zette door.Ook Australië liet een plus van 5 procent zien in de melkproductie.

De Verenigde Staten zagen de melkproductie bijna 1 procent toenemen. Nieuw-Zeeland realiseerde, in de seizoensmatige lagere productiemaand juni, voor de tweede maand op rij groei. Het geaggregeerde volume van de belangrijke zuivelexporteurs (inclusief de EU) lag in het eerste halfjaar van 2020 1,8 procent hoger dan het jaar daarvoor. Dat komt neer op een plus van 2,77 miljard kilo melk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer