Britten gooien 1 miljoen liter melk weg

Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus is er in Groot-Brittannië meer dan 1 miljoen liter melk weggegooid. Dat blijkt uit onderzoek van de Royal Association of British Dairy Farmers (RABDF). De afzet van zuivel verloopt voor zuivelfabrieken in het land nog steeds heel moeizaam.

Britten+gooien+1+miljoen+liter+melk+weg
© Twan Wiermans

De enquêteresultaten onder melkvee-, schapen- en geitenhouders tonen volgens RABDF aan hoe groot de verliezen zijn. Het onderzoek onder de boeren loopt nog, de RABDF heeft de tussentijdse resultaten bekend gemaakt. De cijfers komen overeen met inschattingen van de Agriculture and Horticulture Development Board en Dairy UK.

De enquête onder Britse melkveehouders loopt een week. Er wordt gekeken in welke mate er melk moeten worden weggegooid en in welke mate boeren te maken hebben met inkomstenderving als gevolg van de coronacrisis. De resultaten worden gedeeld met de overheid.

Zwaar getroffen regio's

De regio Dorset is het zwaarst getroffen, daarna volgen Staffordshire, Kent en County Antrim. De peiling onder boeren toont aan dat de problemen sinds 20 april wat afnemen, maar er wordt nog steeds melk weggegooid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer