Suikerprijzen stijgen 17 procent

Op de wereldmarkt steeg de notering voor witte suiker vanaf de jaarwisseling al 17 procent. De grondstoffenbeurs in Londen noteert deze week tot 376 euro per ton.

Suikerprijzen+stijgen+17+procent
© VidiPhoto

Marktanalisten van RVO.nl constateren in hun aantekeningen uit het Brusselse suikeroverleg dat de wereldmarktprijzen voor witte suiker de laatste twee jaar niet meer zo hoog zijn geweest.

De opwaartse trend is vooral te danken aan een relatieve schaarste op de wereldmarkt, meldt RVO.nl. Dat is onder meer het gevolg van tegenvallende producties in Thailand en India. Ook in Brazilië wordt minder witte suiker geraffineerd, omdat de afzet van bio-ethanol op dit moment lucratiever is.

Mondiaal tekort

Van de grote producenten wereldwijd lijkt alleen in Rusland de suikerproductie tot een recordhoogte te stijgen. Analysebureaus voorzien voor seizoen 2019-2020 een mondiaal tekort aan suiker van zo'n 6 miljoen tot 11 miljoen ton. Voor de Europese Unie verwacht de Europese Commissie een afname van het areaal suikerbieten. In een eerste prognose wordt rekening gehouden met een 2 procent lagere suikerproductie in de EU-lidstaten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer