Valtra presenteert G-serie als eerste van vijfde generatie

Valtra introduceerde vrijdag de nieuwe G-serie. Daarmee is het de eerste serie van de vijfde Valtra-generatie. Vanwege de coronaperikelen vond de introductie vanuit Finland gelijktijdig online plaats in 36 landen.

Valtra+presenteert+G%2Dserie+als+eerste+van+vijfde+generatie
© Archief

De G-serie is nieuw in de Valtra-familie en komt met zijn vermogensklasse tussen de A- en de N-serie. De serie bestaat uit vier trekkers met vermogens van 105 tot 135 pk en voor het maximum vermogen mogen we er 5 tot 10 pk bij op tellen. 'Voor ons land is dit een gewilde serie, waarvoor we veel vraag verwachten', zegt Valtra-directeur Marc de Haan van de Mechangroep.

Als extraatje is de G-125ECO tevens als EcoPower-model leverbaar. Dat wil zeggen dat in de Eco-modus het nominaal toerental wordt teruggebracht van 2.200 naar 1.900 toeren, terwijl het koppel wordt verhoogd. Dit bespaart tot 10 procent brandstof, plus minder trillingen, geluid, minder toeren geeft minder slijtage en een langere levensduur.


Agco Power-motoren

Met de introductie van de G-serie komen de drie lichtste trekkers van de N-serie te vervallen, welke nog niet aan de Stage V-norm voldeden. Het vermogen krijgen de trekkers van de nieuwe G-serie van hun viercilinder Agco Power (Sisu) motoren die met het SCR (AdBlue) en een partikelfilter aan de Stage V-norm voldoen.

De transmissie is een zestraps powershift eveneens uit eigen Agco stal (Gima) in het Franse Beauvais. Deze 24/24-transmissie bestaat uit vier groepen met elk zes versnellingen, voor het schakelen van de ene naar de andere groep hoeft niet te worden ontkoppeld.


Armleunbediening

De cabine is gebaseerd op de bestaande modellen, maar is wel aangepast. De trekkers zijn voorzien van de SmartTouch-armleuningbediening die we ook van de zwaardere modellen kennen.

Evenals de zwaardere Valtra's is deze G-serie leverbaar als Hitech-, Active- en Versu-uitvoering. De motoren en transmissies zijn hetzelfde, het verschil zit onder meer in de hydrauliek. Als uitrusting zijn er vier opties: Basic, Comfort, Technology en Technology Pro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 14°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer