Valtra+personaliseert+trekkers+niet+alleen+met+kleur
Nieuws
© Han Reindsen

Valtra personaliseert trekkers niet alleen met kleur

Valtra bouwt de trekkers zo dat ze zijn afgestemd op het werk en de persoon. Het gaat daarbij zeker niet alleen om de kleur. De Finse trekkerfabrikant personaliseert ook de inrichting van de trekker.

Sam Hardy van Valtra noemt bij de personalisering de bouw van trekkers voor het leger als voorbeeld. Die hebben een legergroene kleur, banden met spikes en een geweerhouder in de cabine. 'Alles kunnen we in de fabriek monteren.'

In de Valtra-fabriek in Suolahti, in het midden van Finland, duurt het 7,5 uur voor een trekker klaar is. Bij een achturige werkdag worden in de fabriek zo'n veertig trekkers per dag gebouwd. Na de eindcontrole op achthonderd punten gaan veel trekkers naar de Unlimited-studio voor de persoonlijke aspecten.


Voorbeelden van personaliseren zijn automatische smeersystemen, een bijzonder stuur of joystick, een aparte kleur velgen, extra verlichting of bescherming van de voorruit voor trekkers in de bosbouw. 'The sky is the limit', zegt Hardy. 'Een trekker is pas klaar als deze is aangepast aan de wensen van de klant.'

Finse boeren

De Valtra-fabriek in Suolahti bouwt op jaarbasis tussen de 8.000 en 9.000 trekkers. Samen met de tweede fabriek in Brazilië komt het aantal uit op zo'n 13.000 stuks. Valtra is in Finland een bekend merk. Zo'n 63 procent van de Finse boeren heeft een Valtra-trekker. Samen met Fendt (ook Agco) komt het percentage op 70 procent.

In Europa zijn Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittanië de belangrijkste exportlanden. Zo'n 10 procent van de Valtra-trekkers blijft in Finland.

Grote cilinderinhoud

Valtra heeft vijf trekkerseries (F, A, N, T en S) met vermogens van 75 tot 405 pk. Het merk heeft een voorkeur voor een relatief grote cilinderinhoud. Bij de T-serie gaat het om een cilinderinhoud van 6,6 tot 7,4 liter en bij de S-serie om 8,4 liter. 'Bij alle trekkers schenken we veel aandacht aan techniek, kwaliteit en vormgeving. Samen vormen deze aspecten jouw werkmachine', zegt Hardy.

Bij de productie van de trekkers maakt Valtra alle series door elkaar heen op basis van de volgorde van de bestelling. Een onderdelenwagen aan een rail loopt met de trekker aan de lopende band mee.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  10° / 4°
  15 %
 • Zaterdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zondag
  10° / 0°
  10 %
Meer weer