Recordhoogte mondiale tarwevoorraad

Het Amerikaanse Wasde-rapport van 12 augustus gaat ervan uit dat tarwevoorraden in de wereld met 2 miljoen ton stijgen naar een record van 316,8 miljoen ton.

Recordhoogte+mondiale+tarwevoorraad
© Twan Wiermans

Uit het maandelijkse Wasde-productierapport van het Amerikaanse landbouwministerie USDA blijkt dat de oogsten behoorlijk zijn bijgesteld. Het rapport gaat ervan uit dat de verhoogde productie aan tarwe in Amerika dit seizoen wordt gecompenseerd door een lagere import, hogere export en per saldo lagere eindvoorraden.

De buitenlandse tarweproductie in 2020/2021 is met 3,7 miljoen ton verlaagd. Dat komt vooral door een vermindering van 4 miljoen ton graan in de Europese Unie. De verwachting van de USDA is dat in Kazachstan en Turkije de opbrengst 1 miljoen ton lager uitvalt dan eerder verwacht.


Productiestijging

Deze veranderingen worden gedeeltelijk gecompenseerd door een productiestijging van 1,5 miljoen ton voor Rusland en een stijging van 1,1 miljoen ton voor Brazilië. In de Verenigde Staten wordt een verhoging verwacht van 1 miljoen ton.

De productieveranderingen zijn gebaseerd op bijgewerkte oogstresultaten en schattingen van de overheid. Naast de opbrengsten is ook de vraag naar tarwe belangrijk voor de uiteindelijke voorraden die in de wereld ontstaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  5 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer