Indoor+Concours+Hippique+Groningen+geschrapt+vanwege+corona
Nieuws
© Pixabay

Indoor Concours Hippique Groningen geschrapt vanwege corona

Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen (IICH), dat van 21 december 2020 tot en met 11 januari 2021 zou worden gehouden in de Eurohal Zuidbroek, gaat niet door als gevolg van het coronavirus. De organiserende Stichting Ruitersport Noord-Nederland (SRNN) zet een streep door het concours, omdat er geen garantie is dat het paardensportevenement voor ieders gezondheid veilig is.

De organisatie vindt de 1,5 meter afstand geen recht doen aan de doelstelling van de SRNN om rond de feestdagen een sportief en gezellig concours te organiseren. 'We hebben begrip voor maatregelen en zijn ervan overtuigd dat we, zolang er geen goed vaccin is, ons met elkaar moeten inzetten, zodat het virus geen ruim baan krijgt', stelt de organisatie op de website.

In 2021 bestaat de SRNN zestig jaar. Dan zou ook de zestigste editie van dit paardensportevenement plaatsvinden. Mede ook vanwege het jubileum zet de organisatie zich vanaf nu in om het evenement, dat ook dan in december start, dan wel tot een succes te maken.

Begin dit jaar won de Ierse ruiter Jonathan Gordon met Dorotheental's Classica nog de Grote Prijs Rabobank van dit evenement.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
Meer weer