Paardensector+vraagt+opening+draf%2D+en+renbanen
Nieuws
© Stichting Nederlandse Draf- en Rensport

Paardensector vraagt opening draf- en renbanen

Draf- en renbanen moeten weer open, stelt Stichting Nederlandse Draf- en Rensport. Om dat te bereiken, bood ze 23 juni de Tweede Kamer een petitie met die strekking aan.

De sector heeft al sinds mei toestemming van het ministerie van landbouw om achter gesloten deuren proeven te houden. De autonome veiligheidsregio's houden dit echter af. Daardoor ligt de Nederlandse paardensport als enige in Europa plat. Volgens de stichting betekent dat een schadepost van miljoenen euro's.

'Nederland is het enige land in Europa waar de draf- en rensport nog niet op gang is gekomen', stelt stichtingsvoorzitter Paul Mulder. 'Snapt u het nog? Terwijl er een goedgekeurd protocol ligt. De sector loopt hierdoor miljoenenschade op. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Je ziet dat er nu al races naar het buitenland wegtrekken. Het is maar de vraag of deze ooit nog terugkomen.'