Machine+vouwt+automatisch+kratten+open
Nieuws
© Reintjes Systems

Machine vouwt automatisch kratten open

Een automatische machine als arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing voor het openvouwen van allerlei soorten kratten. Dat was het idee van Joost Reintjes, eigenaar van Reintjes Systems.

De ondernemer startte eind juni 2019 met de ontwikkeling van dit zelfbedachte plan. Een jaar later is Reintjes Systems druk bezig met de realisatie van de eerstverkochte machine aan een gerenommeerde groenteteler. Terwijl de machine nog officieel in de markt moet worden geïntroduceerd.

Reintjes Systems in het Limburgse Leunen is in 2015 opgericht. De start-up legt zich toe op de ontwikkeling en realisatie van uiteenlopende mechatronische oplossingen als assemblage-, bewerkings- en verwerkingsmachines.


Schoolproject

Reintjes kwam vorig jaar tijdens een schoolproject met Max Engels op het idee om een automatische krattenuitvouwmachine te ontwikkelen. 'Ik heb een tijd lang gebrainstormd over de aanpak van dit idee. Op een gegeven moment dacht ik: nu ga ik eraan beginnen.'

Tijdens zijn afstudeerfase in juni startte Reintjes met de ontwikkeling van de automatische krattenuitvouwmachine. 'Ik ben de Fontys Hogescholen in Venlo dankbaar dat ik heb mogen afstuderen op mijn eigen idee. Hierdoor heb ik tijdens mijn studie al het voorwerk kunnen doen.' In juli studeerde hij af.


Werkende machine

De zaken verlopen buitengewoon goed, geeft de ondernemer aan. 'Na afgestudeerd te zijn, heb ik meteen doorgepakt om zo snel mogelijk een werkende machine neer te kunnen zetten. Mijn plan was om de machine eind augustus klaar te hebben, om deze begin september in de markt te kunnen introduceren.'Intussen heeft alles een andere wending gekregen. Nog voordat Reintjes Systems de eerste machine gereed heeft, is er al een verkocht. 'Tijdens mijn afstuderen heb ik onder andere marktonderzoek gedaan. In deze periode heb ik met een aantal potentiële klanten gesproken. Een aantal bedrijven gaven toen al aan erg geïnteresseerd te zijn.'


Groenteler akkoord

Met een groenteteler is Reintjes intussen al tot een akkoord gekomen. 'Voor deze klant gaan we een ontstapelaar en een automatisch uitvouwsysteem voor kratten bouwen. Daarnaast wordt de machine op wens van de klant uitgebreid met een automatische stapelaar, invoersysteem, uitvoersysteem en depalletiseermodule.'

Met deze uitbreidingen wordt het gehele arbeidsproces van de klant nog beter geoptimaliseerd en geautomatiseerd, stelt Reintjes. 'Een betere start had ik mij niet kunnen wensen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer