Online meetings over robotica in glastuinbouw

Studio RoboCrops organiseert binnenkort drie online meetings over robotica in de glastuinbouw. De voertaal is Engels.

Online+meetings+over+robotica+in+glastuinbouw
© Han Reindsen

Covid-19 toont volgens Studio RoboCrops aan dat het relevanter is dan ooit om betrouwbare robots voor de kas te ontwikkelen. Daarom verbindt het bedrijf ook deze zomer robotontwikkelaars, telers en techbedrijven met elkaar.

Studio RoboCrops wil de ontwikkeling van autonome oogstsystemen versnellen. Via drie digitale evenementen worden inzichten gedeeld rondom oogsten in de glastuinbouw en de belangrijkste uitdagingen. Bedrijven gespecialiseerd in automatische oogstsystemen van over de hele wereld presenteren zich aan Nederlandse landbouwpioniers, investeerders, telers, analisten en andere geïnteresseerden.

Het gaat om de volgende drie evenementen:


• Studio RoboCrops Editie #1 over oogsttechnologie. Denk onder andere aan paprika, komkommer en aardbei. Deze editie vindt plaats op 21 juli van 11 tot 13 uur. Bedrijven pitchen hun oogstoplossingen, waar telers en andere specialisten uit de glastuinbouw op kunnen reageren. Verder wordt een overzicht gegeven van de huidige oogsttechnologie. Welke ontwikkelaars zijn bezig met een commerciële oogstrobot voor de kas? Welke innovaties zijn er momenteel te vinden?

• Studio RoboCrops Editie #2 over tomatenoogst. Deze editie is op 28 juli van 11 tot 13 uur. De focus ligt op technologie en ontwikkelaars binnen de tomatensector (snack, tros en los). Wat is de status van de ontwikkelingen? Welke waarde voegt technologie toe, naast het vervangen van arbeid? Wat zijn de uitdagingen voor het ontwikkelen van een commerciële robot?

• Studio RoboCrops Editie #3 over overige robots in de kas, op 4 augustus van 11 tot 13 uur. Wat bestaat er naast oogstrobots aan robotisering in de kas? Hoe ver is de oogstvoorspelling en wat zijn innovaties op het gebied van plantgezondheid? Voor welke toepassingen zoeken telers zo snel mogelijk een robotoplossing?

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer