Event RoboCrops verplaatst naar oktober

Het event RoboCrops, dat gepland stond op 23 en 24 april in Naaldwijk, is door de coronacrisis verplaatst. Wel vinden er op 24 april diverse online workshops plaats rondom het thema 'Robotica in de agrarische sector'.

Event+RoboCrops+verplaatst+naar+oktober
© WUR

RoboCrops 2020 is de allereerste editie van een jaarlijks terugkerend evenement waar de top op het gebied van robotica en glastuinbouw uit de hele wereld samenkomt om echte uitdagingen en hightech oplossingen te verkennen. RoboCrops 2020 is het eerste internationale event om deze beweging te versnellen.

Door de veelheid aan evenementen die worden verzet naar het najaar, heeft RoboCrops ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met GreenTech en daarnaast een eendaagse bijeenkomst te houden in het World Horti Center in Naaldwijk op vrijdag 23 oktober. Tijdens de GreenTech in de RAI in Amsterdam (20 tot en met 22 oktober) wordt daar een themaplein Robotica gerealiseerd. De inhoudelijke programmering van RoboCrops vindt plaats op woensdag 21 oktober.

Reeds gekochte kaarten zijn geldig voor het event op 23 oktober. Deelnemers die al een ticket hebben gekocht, worden persoonlijk benaderd. Wie een tweedaags kaartje heeft gekocht, krijgt automatisch geld terug voor één dag. Wie niet in de gelegenheid is om op 23 oktober te komen, kan contact opnemen met events@innovationquarter.nl.

Online workshops

Op vrijdag 24 april zijn er vier online workshops. De workshops duren elk twee uur en worden georganiseerd samen met TU Delft, RoboHouse en Wageningen University & Research. Wie interesse heeft om deel te nemen, kan contact opnemen met Liselotte.deVries@tudelft.nl. Doel is te komen tot gezamenlijke projectideeën.

De titels en tijden van de workshops zijn:
• 9 tot 11 uur: Biomechanical Engineering: 'A biologically inspired soft tactile robotic harvester for secure and gentle grip of vulnerable crops'.
• 11.15 tot 13.15 uur: Precision & Microsystems + Micro-electronics: '3D sensor networks and applications for autonomous, wireless sensor systems'.
• 13.30 tot 15.30 uur: Cognitive Robotics/Learning & Autonomous Control: 'Flexible and reliable control for autonomous robot operation in agri/horti'.
• 15.45-17.45 uur: Precision & Microsystems: 'Design of hygienic and adaptive machines and robots through elastic mechatronics'.

RoboCrops wil een beweging in gang zetten om innovatie in de kas te versnellen. Dit betekent dat er hard wordt gewerkt om naast de organisatie van het event een platform te bouwen waar telers, techniekbedrijven en andere belanghebbenden elkaar vinden. Meer informatie hierover verschijnt de komende tijd op de website.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 15°
  30 %
 • Dinsdag
  24° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  26° / 16°
  5 %
Meer weer