Eerste+ZERO%2DT+oplegger+voor+AB+Texel+Group
Nieuws
© AB Texel Group

Eerste ZERO-T oplegger voor AB Texel Group

Logistiek dienstverlener AB Texel Group heeft de eerste ZERO-T oplegger in gebruik genomen. Belangrijke pluspunten van de ZERO-T zijn het lichte gewicht en de lossnelheid.

De ZERO-T wordt ingezet in het veevoertransport. ZERO-T staat voor 'zero tipping' oftewel 'niet kiepen'. Dit kenmerk stelt de chauffeur in staat om te lossen bij harde wind en op plaatsen waar kiepen qua hoogte niet mogelijk is. Andere kenmerken van de oplegger zijn gewichtsbesparing, wendbaarheid en chauffeursgemak.

De ZERO-T heeft een volledig aluminium body en weegt 8 ton. Door de bredere losband kan er sneller worden gelost. De oplegger heeft zeven onafhankelijke compartimenten die in willekeurige volgorde kunnen worden geopend en gelost via een klepsysteem. Ook is de ZERO-T geschikt voor het laden van retourstoffen.


Sneller werken

De ZERO-T oplegger is ontwikkeld door Priden Engineering en TVS Europe (voormalig SB Components). De oplegger moest lichter worden dan een sluiskipper, sneller werken en meer mogelijkheden bieden wat betreft losvolgorde. AB Texel Group zet de eerste ZERO-T oplegger in voor verschillende klanten in de Benelux en Duitsland.

Dennis Wetenkamp, CEO van AB Texel Group: 'Doordat de oplegger geschikt is voor het laden van grondstoffen, kan de chauffeur 'vol' retour en realiseren we een reductie van lege kilometers. In combinatie met het lichte gewicht betekent dit ook een flinke vermindering van de CO2-uitstoot.'


Verder uitgebreid

Afhankelijk van de praktijkervaringen wordt de veevoervloot van AB Texel Group verder uitgebreid met ZERO-T opleggers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 2°
  60 %
Meer weer